Κτήμα Χατζημιχάλη- Αταλάντη

Το Κτήμα Χατζημιχάλη είναι ένα οικογενειακά διοικούμενο οινοποιείο που βρίσκεται στην Κοιλάδα Αταλάντης, στην Κεντρική Ελλάδα.
Στον τόπο αυτό δημιουργήσαμε ένα μοναδικό αμπελουργικό μωσαϊκό με 2200 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, όπου καλλιεργούνται κοσμοπολίτικες και ελληνικές ποικιλίες.
Για το Κτήμα Χατζημιχάλη το κρασί είναι πρωτίστως ένα πολιτιστικό αγαθό. Έχοντας αυτό ως αρχή, συμμετέχουμε ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα και συμβάλλουμε σημαντικά στη μελέτη της ιστορίας του οίνου.
Από το 1995 ξεκίνησε τη δημιουργία εκδόσεων, σχετικών με τον πολιτισμό του κρασιού, οι οποίες απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς, στους λάτρεις του κρασιού, στους ειδικούς, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να μάθει για το κρασί και τον πολιτισμό του.
Στο σύγχρονο, επισκέψιμο οινοποιείο του Κτήματος, επιτυγχάνεται ουσιαστική γνωριμία του επισκέπτη με τον πολιτισμό του οίνου. Η πρωτοποριακή διαμόρφωσή του συνδυάζει τους βιομηχανικούς χώρους με μουσειακές νησίδες και μικρές εκθέσεις αφιερωμένες στην ιστορία του κρασιού και στις διαδικασίες παραγωγής του.

Επικοινωνία: +30 22330 23172   forum@hatzimichalis.gr

Κτήμα Παπουτσή-Αταλάντη

Tο Κτήμα Παπουτσή είναι μια Αμπελουργική και Οινοποιητική επιχείρηση που βρίσκεται στην Αταλάντη του Ν. Φθιώτιδας.

Οινοποιεί τα σταφύλια (chardonnay-ασύρτικο-μαλαγουζιά-ροδίτης-merlot-cabernet s.)των αμπελιών της που καλλιεργούνται βιολογικά 20 χρόνια. Είναι δυναμικότητας 30 τόνων και επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης. Παράγει 2 εμφιαλωμένα βιολογικά κρασιά ΠΓΕ, τη Λοκρική Γη λευκό από Μαλαγουζιά κ Chardonnay και το Ρήγμα από Merlot.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: 2° ΧΛΜ ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ – ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
ΤΗΛ.: +30 6977097728 / +30 2233022508
E-MAIL: RIGMA@OTENET.GR

Ευάμπελος Γη – Δομοκός

Τέσσερις φίλοι, τύποι ανήσυχοι δημιουργικοί και πολυπράγμονες, με κοινό τόπο όχι μόνο τη γη καταγωγής τους, αλλά και το ισχυρό όραμα και την αγάπη για το καλό κρασί, ένωσαν τις ικανότητες και τους στόχους τους με πρόθεση κι επιθυμία τη δημιουργία μιας οινικής γκάμας από σπουδαία κρασιά, που προάγουν όχι μόνο τον γηγενή πλούτο αλλά και τις αρχές ενός μεγάλου κρασιού για πολυπλοκότητα, νοστιμιά και ισορροπία. Έτσι το 2000 ιδρύθηκε το Κτήμα Ευάμπελος Γη, ένα όνομα που δεν επιλέχθηκε τυχαία , αφού το μοναδικά ξεχωριστό terroir του μετουσιώνει το οινικό όραμα σε μια εξέχουσα γευσιγνωστική πραγματικότητα.

Λαρίσης 6, Δομοκός Φθιώτιδας  τ.κ. 35010

Τηλ: +30 22320 23232
Fax: +30 22320 23632

Mail: evampelosghi@yahoo.gr    &  info@evampelosghi.gr

Βιολογικά Κρασιά Τζιβάνη – Ριτσώνα

Η οικογένεια Τζιβάνη ασχολείται από το 1982 με την καλλιέργεια και την οινοποίηση των πιο εκλεκτών ποικιλιών σταφυλιών. Λάτρεις του καλού κρασιού, φύτεψαν στους ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες τους στην Ριτσώνα και στο Άρμα Βοιωτίας, συνολικής εκτάσεως 280 στρεμμάτων, υψηλής ποιότητας ελληνικές και ξένες ποικιλίες, όπως Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, Αθήρι, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, κ.ά.
Οι αμπελώνες του κτήματος βρίσκονται σε μία περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς, γνωστή από την αρχαιότητα για το μικροκλίμα της, ιδανικό για την παραγωγή εξαίρετων κρασιών. Οι υψομετρικές διαφορές και η σύνθεση του εδάφους, συντελούν στην πολυπλοκότητα και την ιδιαιτερότητα των γεύσεων και των αρωμάτων που διακρίνουν τα κρασιά του κτήματος Τζιβάνη.

Διεύθυνση Οινοποιείου:Ριτσώνα Αυλίδα, 34100 ,Χαλκίδα ,Εύβοια Ελλάδα ,Τηλ. +30 699 2533000

Ερίβωλος Φθία – Καλλίδρομος Φθιώτιδας

Η “Ερίβωλος Φθία” είναι ένα garage οικογενειακό οινοποιείο που βρίσκεται στην καρδιά της οροσειράς Καλλιδρόμου και στο ομώνυμο χωριό Καλλίδρομο Φθιώτιδας. Στόχος είναι η ανάδειξη μοναδικών κρασιών, από τους αμπελώνες μας.
Όλα τα στάδια της παραγωγής είναι απόλυτα ελεγχόμενα από την οικογένεια μας και αυτό κάνει τα κρασιά μας να έχουν προσωπικότητα.
Δημιουργούμε ανώτερης ποιότητας κρασιά, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, με σπάνιες οινοποιήσεις για να αναδείξουμε τον τόπο μας, με τον καλύτερο τρόπο.

Επικοινωνία :ΕΡΙΒΩΛΟΣ ΦΘΙΑ , ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, 35009 ΕΛΛΑΔΑ, info@erivolosfthia.gr, ΤΗΛ. +30 6937 26 26 42

La Tour Melas- Aχινός Φθιώτιδας

Ο αμπελώνας του La Tour Melas βρίσκεται στο χωριό Αχίνος, Στερεά Ελλάδα.
Το terroir με κεκλιμένες βεράντες αποτελείται από αλλουβιακά χαλίκια του τεταρτοταγούς και υψώνεται έως 200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, χωρισμένα μόνο δύο χιλιόμετρα. Αυτά τα χαλίκια αποτελούνται κυρίως από άργιλους, άμμο, άμμο και ασβεστολιθικά παράκτια συγκροτήματα.

Το υπέδαφος, πιο περίπλοκο και εμφανιζόμενο στην επιφάνεια, από τόπο σε τόπο στις διάφορες στρογγυλεμένες κορυφές λόφων, είναι η αντανάκλαση μιας αρχαιότερης ιστορίας της Ελλάδας με τις θαλάσσιες ιζηματογενείς προελεύσεις της, οι οποίες άλλαξαν με πτυχώσεις. Αυτό το υπέδαφος μπορεί να περιλαμβάνει σχιστόλιθους, πυριτικές αποθέσεις και άμαυρο ασβεστόλιθο που χρονολογείται από το Μεσοζωικό.

Στα δέκα εκτάρια που συνθέτουν τώρα την ιδιοκτησία του La Tour Melas, μόνο τρία καλλιεργούνται κόκκινα αμπέλια του Cabernet Franc και του Merlot. Τα πρώτα αμπέλια φυτεύτηκαν το 2001.

Επικοινωνία : La Tour Melas, 35300, Αχινός, Τηλ : +30 694 28 58 839 E-mail: info@latourmelas.com

Οίνος Παντρά – Μώλος Φθιώτιδας

Έτσι το 2003-2004 με την ίδρυση Οινοποιείου στον Μώλο όπου βρίσκονται και οι αμπελώνες, γι’ αυτό πήρε και το όνομα «Μωλιωτικός Οίνος», ξεκίνησε μια νέα πορεία χαράζοντας υψηλούς στόχους στην ποιότητα του κρασιού.
Ο εξοπλισμός αποτελείται από μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για άριστα αποτελέσματα.
Πάντα πιστοί στην παράδοση δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και λιπάσματα, με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν που φθάνει στο ποτήρι σας να μην περιέχει βλαβερές ουσίες. Γι’ αυτό τα κρασιά που παράγονται είναι πιστοποιημένα από την ΔΗΩ (Οργανισμός Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων).
Παράγονται δύο τύποι κρασιού, λευκό και ερυθρό. Και οι δυο οίνοι διακρίνονται για το λεπτό χαρακτηριστικό τους άρωμα και την πλούσια γεύση.
Θέλουμε ένα κρασί να καθρεφτίζει την καθάρια γεύση του φρέσκου σταφυλιού. Σ’ αυτή την προσπάθεια αξιοποιούμε δικό μας υγιές σταφύλι, που καλλιεργούμε βιολογικά, δίπλα στη θάλασσα, κάτω από τον καυτό ήλιο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα κρασιά μας είναι ζωντανά προϊόντα που υφίστανται αργά την επίδραση του χρόνου.

Επικοινωνία : Υπεύθυνος παραγωγής και πωλήσεων: Παντράς Χρήστος, Διεύθυνση: Μώλος Φθιώτιδας | ΤΚ: 35009, Τηλ: +30.22350.51477

Αμπελώνας Καστανάς – Ρεγκίνι Φθιώτιδας

Εδώ, στον Ρεγγίνι, καλλιεργούμε τον αμπελώνα με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Mε πίστη και αφοσίωση στην οινοποιητική κουλτούρα της χώρας μας, αλλά χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, παράγουμε κρασιά ποιότητας που αντιπροσωπεύουν απόλυτα τον τόπο. Η οικογένεια Καστανά στοχεύει στην σταθερή παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, πράγμα στο οποίο συμβάλουν οι κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Τα οικογενειακά μας αμπέλια καλλιεργούνταν , για την ετήσια οικιακή παραγωγή κρασιού.

Επικοινωνία: Ιωάννου Μεταξά Ρεγκινι, Mώλος,  35009, Τηλ : 697 288 6144   gkstnas@rocketmail.com

Οινοποιείο Χαρτοδιπλωμένος- Λαμία Φθιώτιδας

Η οικογένεια Χαρτοδιπλωμένου ασχολείται από πολύ παλιά με την καλλιέργεια του αμπελιού.

Πρώτος ο παππούς Ηρακλής στα 1897 φυτεύει, καλλιεργεί αμπέλια, οινοποιεί και εμπορεύεται το κρασί στην ταβέρνα του.

Στη σύγχρονη εποχή η οικογένεια καλλιεργεί αμπελώνες από το 1960. Σαν συνέχεια της αμπελοκαλλιέργειας έρχεται η ίδρυση του οινοποιείου το 2012 δίνοντας μεγάλη προσοχή στην οινοποίηση και στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών με τεχνικές όπως η προζυμωτική εκχύλιση και η ψυχρή ζύμωση, παράγει ποιοτικά κρασιά επιτραπέζια και ποικιλιακά.

Επικοινωνία: Φρατζόμυλος, Λαμία, 35100, Τηλ.: 2231096298