Βαγονέτο : Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας

Πριν απο περίπου 40 χρόνια η στοά ήταν μια απο τις πρώτες που ανοίχτηκαν στην περιοχή της Γκιώνας για την εξόρυξη βωξίτη. Αρκετά χρόνια αργότερα η στοά και η περιοχή μετατράπηκαν στο μοναδικό στην Ελλάδα θεματικό πάρκο Vagonetto.

Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Βαγονέτο, βρίσκεται στο 51ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας – Αμφισσας. Εκεί, μέσα σε διάρκεια μιας ώρας θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε πώς δούλευαν οι μεταλλωρύχοι για να εξορύξουν τον βωξίτη, να ακούσετε με ακουστικά τι έλεγαν, να επισκεφθείτε τον παρακείμενο εκθεσιακό χώρο και να περάσετε μια μοναδική εμπειρία στα έγκατα της γης.

Ανακαλύψτε την εμπειρία εξόρυξης βωξίτη και ζήστε την καθημερινότητα των μεταλλωρύχων μέσα απο τις δικές τους αφηγήσεις. Ανεβείτε στο τρενάκι που τους μετέφερε στη στοά και “ακούστε” τους να μιλούν. Περιηγηθείτε στην έκθεση και πάρτε ‘εικονικά’ μέρος στην επεξεργασία και εξόρυξη του βωξίτη. Ξεκουραστείτε στο παραδοσιακό καφενείο που βρίσκεται στο χώρο και τέλος επισκεφτείτε το πωλητήριο για την αγορά μοναδικών αναμνηστικών και δώρων.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να φορέσετε άνετα παπούτσια για το περπάτημα στη στοά και ζεστά ρούχα καθώς έχει υγρασία. Προετοιμαστείτε για μια μοναδική εμπειρία στα έγκατα της γης!

Περισσότερες πληροφορίες : www.vagonetto.gr

Τηλ.2265078800

Διεύθυνση: 51ο χλμ Ε.Ο Λαμίας- Άμφισσας , Δελφών 33100 Άμφισσα Φωκίδας